Champagne.png

Valborgskasse

Kött:

Förrätt:

Vit sparris, stöcksjöskinka, brynt smörkräm, marconamadlar, ramslök.

Varmrätt:

Oxfilé, knippelök, knippemorot, sparris, örtsmör, parmesanpotatis och rödvinssky.

 

Dessert:

Bakad choklad med rabarber och vaniljkräm.

495 kr / person

Endast den sista finishen / tillagningen behöver göras hemma. 

Vegetarisk:

 

Förrätt:

Vit sparris, brynt smörkräm, bakat ägg, marconamadlar, ramslök.

Varmrätt:

Svedjan löpeld, knippelök, knippemorot, sparris, örtsmör, parmesanpotatis.

Dessert:

Bakad choklad med rabarber och vaniljkräm.

Endast den sista finishen / tillagningen behöver göras hemma. 

 

425 kr / person

 INSTRUKTIONER

Kött:

 

Vit sparris:

Rumstemperera stöcksjöskinkan och den brynta smörkrämen. Värm den bakade sparrisen tills genomvarm. Toppa med bröd-crisp, brynta smörkrämen, ramslöksolja, skinkan, mandel och krasse. Servera. 

 

Oxfilé:

Värm upp ugnen till 200°. Koka upp rödvinsskyn, låt den stå kvar på spisen för att hålla sig varm. Värm parmesanpotatis tills genomvarm i ugn, ca 20 min. Salta och peppra oxfilén, bryn på medelhög värme i stekpanna ca 2 min per sida. Baka av i ugn till en innertemperatur på ca 48-51°,brukar ta ca 5-10 min. Ta ut och låt vila ca 5 min. Under tiden oxfilén vilar steker ni upp knippemorötter och knippelöken med lite smör i stekpanna, låt den stekas några minuter och gå sedan i med den gröna sparrisen precis så den får lite färg och värme men har en kärna kvar. Skär upp oxfilén, lägg upp på tallrik tillsammans med parmesanpotatis, stekt sparris, morot och lök. Häll rödvinssky över och toppa med örtsmör.

Chokladbakelse:

Rumstemperera chokladbakelsen, alternativt värm den ca 30-60 sek i micro (beroende på effekt) precis innan servering. Värm rabarbern försiktigt till ca 40-50° i kastrull, om ni vill, den är god kall också. Lägg upp med vaniljkräm och mandelflarn på tallrik.

 

VEGETARISK:

Vit sparris:

Rumstemperera det bakade ägget och den brynta smörkrämen. Värm den bakade sparrisen tills genomvarm. Toppa med bröd-crisp, ägget, brynta smörkrämen, ramslöksolja, mandel och krasse. Servera.

Svedjan Löpeld:

Värm upp ugnen till 200°. Värm parmesanpotatis tills genomvarm i ugn, ca 20 min. Stek/grilla Svedjan Löpeld samtidigt som ni steker upp knippemorötter och knippelöken med lite smör i stekpanna, låt den stekas några minuter och gå sedan i med den gröna sparrisen precis så den får lite färg och värme men har en kärna kvar. Lägg upp på tallrik tillsammans med parmesanpotatis, stekt sparris, morot och lök. Toppa med örtsmör.

Chokladbakelse:

Rumstemperera chokladbakelsen, alternativt värm den ca 30-60 sek i micro (beroende på effekt) precis innan servering. Värm rabarbern försiktigt till ca 40-50° i kastrull, om ni vill, den är god kall också. Lägg upp med vaniljkräm och mandelflarn på tallrik.