


Vinmiddag med Henri Cruchon!
Fredag 21/3 får vi besök av Catherine från Domaine Henri Cruchon och Vinumalpes.
9 viner och en middag i fem serveringar för pangpriset 1250kr (!!)
Domaine Henri Cruchon befinner sig i regionen Vaud i Schweiz. Denna region har några av de äldsta vingårdarna i hela Europa och vingårdarna ligger på branta sluttningar ner mot Genevesjön.
Denna familjevingård grundades 1976 av Henri Cruchon.
Henris son, Raoul som senare tog över, var en av pionjärerna bakom biodynamisk odling i Schweiz. Redan 1992, efter ett möte med berömda biodynamiska odlaren Lalou Bize-Leroy, bestämde han sig för att fullt omsätta biodynamiska principer på domainen.
Nu är det tredje generationen som har tagit över domainen i form av Raouls unga dotter Catherine i spetsen, tillsammans med sin fru och sina två kusiner.
I den nya generationen är det bara kvinnor som driver vingården. Med Catherine har nya idéer fått blomma, bland annat har hon tagit fram en väldigt spännande serie av naturliga viner – lång maceration, ofiltrerat och utan tillsatt sulfit.
Hos Domaine Henri Cruchon odlar man 16 olika druvsorter och producerar över 30 olika viner då alla vingårdslägen vinifieras separat. Det är dock de traditionella druvsorterna som står i fokus – Chasselas, den viktigaste druvan i Vaud och även ursprungligen från regionen samt Pinot Noir, som odlats här i över 600 år.
Eftersom det är ett specialarrangemang kommer vi endast kunna lösa glutenfritt och vegetariskt som specialkost detta datum.

