Helgkasse
​
4/6 & 5/6
​
Kött:
​
Förrätt:
Tunt skivad biff, gruyére, hasselnötter, jordärtkocka.
Varmrätt:
Röding, bella verde, morot, färskpotatis, nässelsandefjordsås.
​
Dessert:
Jordgubbar, mascarpone, maräng, fläder.
​
Vegetarisk:
Förrätt:
Kåhlrabbi, gruyére, hasselnötter, jordärtkocka.
​
Varmrätt:
Svedjan löpeld, bakad lök, morot, grönsparris. parmesanpotatis, ramslökssmör.
​
Dessert:
Jordgubbar, mascarpone, maräng, fläder.
​
Endast den sista finishen / tillagningen behöver göras hemma.
425 kr / person
INSTRUKTIONER
​
Kött:
Tunt skivad biff:
Redo att servera!
​Röding:
Värm en ugn till 150 grader. Stek lök, morot, bellaverde, potatis i rikligt med smör, tills varm. Värm upp sandefjordsåsen i en kastrull. När såsen har kokat upp vänd i nässelpuré. Låt fisken gå i ugn tills den uppnår 42 grader (brukar ta runt 6 minuter).
​
​
Mandelkaka:
Redo att servera!
VEGETARISK:
​
​
Vit sparris:
Rumstemperera det bakade ägget och den brynta smörkrämen. Värm den bakade sparrisen tills genomvarm. Toppa med bröd-crisp, ägget, brynta smörkrämen, ramslöksolja, mandel och krasse. Servera.
​
​
Svedjan Löpeld:
Värm upp ugnen till 200°. Värm parmesanpotatis tills genomvarm i ugn, ca 20 min. Stek/grilla Svedjan Löpeld samtidigt som ni steker upp knippemorötter och knippelöken med lite smör i stekpanna, låt den stekas några minuter och gå sedan i med den gröna sparrisen precis så den får lite färg och värme men har en kärna kvar. Lägg upp på tallrik tillsammans med parmesanpotatis, stekt sparris, morot och lök. Toppa med örtsmör.
​
​
Mandelkaka:
Redo att servera!
​
​