Champagne.png
dessert.png

 

 

Helgkasse

7/5 & 8/5

Kött:

Förrätt:

Tunt skivad biff, gruyere, hasselnötter, jordärtskockor

 

Varmrätt:

Gös, sandefjordssås med sikrom från Obbola, rapsskott, knippemorot, örtpotatisstomp.

Dessert:

Mandelkaka, karamelliserad äpple, saltkola, grädde. 

Vegetarisk:

 

Förrätt:

Kålrabbi, gruyere, hasselnötter, jordärtskockor.

Varmrätt:

Svedjan löpeld, bakad lök, morot, grönsparris. parmesanpotatis, ramslökssmör. 

Dessert:

 Mandelkaka, karamelliserad äpple, saltkola, grädde. 

Endast den sista finishen / tillagningen behöver göras hemma. 

 

425 kr / person

ostgumma.png

INSTRUKTIONER

Förrätt:

Klar att servera

Varmrätt:

 

Fisk:

Koka upp en kastrull med vatten. Värm Sandefjordsåsen i en kastrull på låg värme. Ej kokas. Om den blir för varm och spricker, använd stavmixer så går den ihop igen. Koka potatisen cirka 5 minuter. Krossa potatisen och blanda ihop den med det brynta smöret. Stek gösen på skinnsidan med ett lätt tryck, i en stekpanna på medelhög värme med smör. Stek tills klar, ungefär när skinnet bli krispigt. Sista minuten slänger ni i rappskotten i stekpannan. Medans ni steker gösen, värm moroten i det kokande vattnet. Vänd upp potatisstomopet med örter. Blanda in sikromen i sandefjordssåsen. Lägg upp och servera.

Vegetarisk:

Värm upp ugnen till 200°. Värm parmesanpotatis tills genomvarm i ugn, ca 20 min. Stek/grilla Svedjan Löpeld samtidigt som ni steker upp knippemorötter och knippelöken med lite smör i stekpanna, låt den stekas några minuter och gå sedan i med den gröna sparrisen precis så den får lite färg och värme men har en kärna kvar. Lägg upp på tallrik tillsammans med parmesanpotatis, stekt sparris, morot och lök. Toppa med örtsmör.

Dessert:

Redo att servera, smaklig måltid.