BODEGANS VINLÅDA


I samarbete med terroir vin släpper vi på Bodegan en vinlåda med sex flaskor supersmarrigt vin på systembolaget.

Vi har valt ut tre viner från två olika genialiska producenter; Bodegas Bhilar och Peter Lauer.

Bodegas Bhilar drivs av David Sampedro och Melanie Hickman och de håller till i Rioja, Spanien. David och Melanie producerar terroir-drivna viner och de jobbar helt biodynamiskt. Vi tycker att de representerar det nya Spanien där fokus i vinmakningen ligger på vingården och inte i vinkällaren.

I Bodegans vinlådan får du två flaskor vitt som är gjorda på druvorna Viura och Garnacha Blanco. Vinet är lätt skalmacererat, torrt, fyllig och supergott. Du får också två flaskor rött på druvan Tempranillo. Detta är ett komplext och elegant vin med toner av örter, kryddor, fina tanniner och med en touch av ek.

Peter Lauer är en otroligt skicklig vinmakare som huserar i Moseldalen i Tyskland. Peters rieslingviner kännetecknas av den perfekta balansen mellan sötma och syra. I lådan får du  två flaskor vitt med underbart saftighet, liten restsötma och god mineralitet.

6 viner för 1495 riksdaler. Superkul ju! In och köp om du vill fylla på vingarderoben där hemma. Om man är sugen på något av vinerna men inte vill köpa hem lådan kan man självklart svänga förbi oss och dricka dem på restaurangen.

För mer information om vinerna samt guide hur går till väga hittar ni på: http://www.terroirvin.se/bodegan-umea/

BODEGAN 2019